Het laatste nieuws over MAAK.Centrum Oost Lees online
Nieuwsbrief MAAK.Centrum Oost
Juni 2019
12 juni 2019
MAAK.Centrum Oost Juni: Met deze nieuwsbrief bent u op de hoogte van het laatste nieuws van de afgelopen maand in het gebied Centrum Oost. Deze maand: het raadsbesluit, groenadoptie van Prins Hendrikplantsoen, de Dag van de Zaanse Hond en meer!
 
 
 
Perspectief door raad vastgesteld
mijlpaal behaald
Het perspectief Centrum Oost is dinsdagavond 28 mei 2019 door de gemeenteraad vastgesteld. Hiermee is weer een mijpaal behaald. Volgende stap wordt het uitwerken van de strategische aanpak: wat kan eerst, wat moet nog even wachten en wie doe wat precies.
Lees meer
 
 
Bouwplaats op de Burcht
Dag van de bouw  zaterdag 15 juni
De Burcht in Zaandam verandert op de Dag van de Bouw op zaterdag 15 juni in een grote bouwplaats. Laat je (klein)kind de wereld van de bouw ontdekken. Of kom langs voor gratis advies over funderingsherstel en zuinig omgaan met energie!
Lees meer
 
 
Nieuw Prins Hendrikplantsoen
groenadoptie door buurtbewoners
Buurtbewoners vierden het nieuwe Prins Hendrikplantsoen zaterdag 25 mei. Op basis van de wensen van de bewoners maakte de gemeente Zaanstad een ontwerp voor een nieuw plantsoen. Na hun goedkeuring is dit nieuwe plantsoen aangelegd. De bewoners zorgen voor het onderhoud.
Lees meer
 
 
Dag van de Zaanse Hond
bloemen voor aanlijnen en hondenpoep opruimen
Hondenbezitters in de Rosmolenwijk werden vrijdag 24 mei verrast, vanwege De Zaanse dag van de Hond. Bewoners die netjes hun hond aanlijnden en de hondenpoep opruimden kregen als bedankje een bos bloemen.
Meer weten
 
 
 
Werkzaamheden Wilhelminasluis
Vragen? stel ze!
Heijmans werkt hard aan het vernieuwen van de Wilhelminasluis, Wilhelminabrug en Beatrixbrug. Maar wat betekent dit voor u als inwoner van Zaandam Centrum Oost? 24 uur per dag kunt u telefonisch contact opnemen via  (073) 543 53 53. U kunt ook direct bellen met de omgevingsmanager of een e-mail sturen.Wilhelminasluis Zaandam - Provincie Noord-Holland
Meer contactgegevens
 
 
Meer weten over de plannen?
Veelgestelde vragen
Waar kan ik straks mijn auto parkeren, komt er geen haventje en waarom zijn de plannen voor Centrum Oost voor 2040? De antwoorden op deze en meer vragen vindt u op de pagina met veelgestelde vragen op maakcentrumoost.zaanstad.nl
Naar de veelgestelde vragen
 
 
 
Vragen? MAAK een afspraak!
meer weten over de ontwikkelingen in centrum oost?
Tot aan het raadsdebat kon u het MAAK.pand aan de Peperstraat 134A binnenlopen op woensdag- en vrijdagmiddagen. Nu is er niet meer standaard iemand aanwezig. Wilt u  graag een gesprek over de ontwikkelingen in het gebied? Maak dan een persoonlijke afspraak voor een handig moment en stuur een mailtje.
Meer weten
 
 
MAAK.Centrum Oost
lees meer over maak.centrum oost
Aan de oostzijde van de Zaan, in het oude stadshart van Zaandam, zijn kansen om beter aan te sluiten bij het centrum van de stad. Het versterken van de kwaliteiten van dit gebied staat op de agenda van de gemeente als onderdeel van MAAK.Zaanstad. Doet u mee? U kunt ook zelf informatie over uw plannen voor de wijk delen in de Facebook-groep voor Centrum Oost.
Meer weten
 
 
MAAK.Zaanstad
lees meer over maak.zaanstad
Deze nieuwsbrief voor Centrum Oost komt voort uit het programma MAAK.Zaanstad. Dat heeft tot doel om samen met inwoners, organisaties, sportverenigingen en bedrijven te zorgen dat Zaanstad ook op de lange termijn een stad is waar mensen zich thuis voelen en met plezier wonen, werken en leren. Blijf op de hoogte via de website en social media
Meer weten
Zaanstad