Het laatste nieuws over MAAK.Centrum Oost Lees online
Nieuwsbrief MAAK.Centrum Oost
September 2019
6 september 2019
MAAK.Centrum Oost september: Wat is er nieuw in september? Met deze nieuwsbrief bent u op de hoogte van het laatste nieuws van de afgelopen maand in het gebied Centrum Oost. Deze maand: vernieuwing van de Peperstraat, een interview met bewoners en ondernemers over de mogelijkheden voor de Zuiddijk, nieuwe sporttoestellen voor ouderen en een nieuwe Wilhelminabrug.
 
 
 
Vernieuwing Peperstraat
Bijeenkomst over de sloop en nieuwbouw van woonblokken
Op de Peperstraat verhuurt Accres 112 woningen. Ook zijn er commerciële ruimtes in de verhuur. De panden worden gesloopt en er komt nieuwbouw. Er komen circa 460 woningen voor terug. De ontwikkeling in de Peperstraat is onderdeel van de plannen voor MAAK.Zaanstad om het gebied Centrum Oost aantrekkelijker te maken en beter te laten aansluiten op het centrum.
Meer over de vernieuwing van de Peperstraat
 
 
Vragen over vernieuwing Peperstraat?
Bijeenkomst voor alle geïnteresseerden
Accres organiseert 24 september een bijeenkomst voor iedereen die nieuwsgierig is om hen te informeren over de vernieuwing van de Peperstraat. De inloop is tussen 17.00 en 21.00 uur in de St. Bonifatius, Oostzijde 14 in Zaandam.

Voor de huidige bewoners van de woonblokken in de Peperstraat verandert natuurlijk het meeste. Zij zijn al woensdagavond 28 augustus geïnformeerd over de plannen en wat die voor hen betekenen. Ook staan er nog persoonlijke afspraken met hen gepland. Ook direct omwonenden, voor wie het uitzicht gaat veranderen, ontvangen een persoonlijke uitnodiging voor een bijeenkomst.
Meer weten
 
 
 
'2040 sneller dan je denkt'
meer dan genoeg mogelijkheden voor zuiddijk
Martijn Agema en zijn vrouw Nathalie zijn eigenaar van de IJsboetiek op de Zuiddijk. Daarnaast hebben ze vaak ideeën om de buurt op te knappen, helpen ze op de school van hun kinderen en doen ze vrijwilligerswerk voor patiënten en ouderen. We vroegen Martijn naar zijn ideeën over Centrum Oost en het toekomstbeeld voor 2040.
Lees het interview
 
 
Sporten ook leuk voor ouderen
nieuwe sporttoestellen in het park
42 fanatieke ouderen stonden woensdagochtend 28 augustus in de startblokken om te gaan oefenen en bewegen! Wethouder Gerard Slegers opende deze sporttoestellen, die speciaal geschikt zijn voor ouderen.

In september en oktober kunnen ouderen hier elke woensdag- en vrijdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur oefenen en bewegen onder leiding van het Sportbedrijf Zaanstad. We verzamelen vanaf 09.45 uur bij het wijkcentrum de Zuidhoek.

De sporttoestellen staan in de Straat Davis ter hoogte van de kinderspeelplaats en het Cruyffcourt.
Meer weten? Neem contact op met wijkmanager Ruut Willems
 
 
Wilhelminabrug 23 september dicht
omleidingen
Vanaf 23 september gaat de Wilhelminabrug voor acht maanden dicht. Deze wordt helemaal vervangen. Dit is nodig, omdat de sluis breder wordt. Voor het verkeer gelden daarom andere routes.
Meer over de werkzaamheden en de omleidingen
 
 
Werkzaamheden Prins Hendrikkade
nieuwe steiger duurt nog even, remmingwerk wel van start
Een nieuwe steiger aan de Prins Hendrikkade laat nog even op zich wachten. De uitspraak van de Raad van State over de PAS zorgt hier, net als op andere bouwplekken in Zaanstad, voor vertraging. Bouwaanvragen worden elk apart beoordeeld als het gaat om de verwachte stikstofuitstoot. Dat kost tijd.

Om de steiger te kunnen aanleggen moet vooraf een deel van het remmingwerk verwijderd worden. Deze werkzaamheden kunnen wel doorgaan, want ze hebben geen invloed op de stikstofuitstoot. De werkzaamheden vinden plaats vanaf het water van 2 september tot en met 13 september verwijderd.
Steeds schonere straten in Zaandam Zuid
Complimenten voor de buurtbewoners
Wijkmanager Ruut Willems geeft complimenten aan de bewoners van Zaandam Zuid voor het schoonhouden van de buurt. Dat schrijft hij in een blog op zaandamzuid.info. Volgens hem zien de straten er steeds schoner uit!
Lees het blog
 
 
MAAK.Centrum Oost
lees meer over maak.centrum oost
Aan de oostzijde van de Zaan, in het oude stadshart van Zaandam, zijn kansen om beter aan te sluiten bij het centrum van de stad. Het versterken van de kwaliteiten van dit gebied staat op de agenda van de gemeente als onderdeel van MAAK.Zaanstad. Doet u mee? U kunt ook zelf informatie over uw plannen voor de wijk delen in de Facebook-groep voor Centrum Oost.
Meer weten
 
 
MAAK.Zaanstad
lees meer over maak.zaanstad
Deze nieuwsbrief voor Centrum Oost komt voort uit het programma MAAK.Zaanstad. Dat heeft tot doel om samen met inwoners, organisaties, sportverenigingen en bedrijven te zorgen dat Zaanstad ook op de lange termijn een stad is waar mensen zich thuis voelen en met plezier wonen, werken en leren. Blijf op de hoogte via de website en social media.
Meer weten
Zaanstad