Het laatste nieuws over MAAK.Centrum Oost Lees online
Nieuwsbrief MAAK.Centrum Oost
Oktober 2019
21 oktober 2019
MAAK.Centrum Oost oktober: Wat is er nieuw in oktober? Met deze nieuwsbrief bent u op de hoogte van het laatste nieuws van de afgelopen maand in het gebied Centrum Oost. Deze maand: De vernieuwing van de Peperstraat, een jeu de boulesbaan op de Burcht, de samenwerking tussen filmtheater De Fabriek en Café Fabriek en een update over de Wilhelminasluis.
 
 
 
Vernieuwing Peperstraat
Eerste schetsen van de plannen
De Peperstraat wordt vernieuwd. De nieuwbouwplannen krijgen in de komende maanden verder vorm. Om huurders en omwonenden van de panden bijtijds te informeren, hebben zij de eerste schetsontwerpen gepresenteerd gekregen. Eigenaar Accres Real Estate organiseerde verschillende bijeenkomsten en richtte ook een website in waar veel vragen worden beantwoord.
Meer over de plannen
 
 
Opening jeu de boulesbaan op de Burcht
zaterdag 26 oktober
Op de Burcht kunt u vanaf zaterdag 26 oktober een gezellig potje jeu de boules spelen. Om 15:00 uur wordt de baan geopend onder het genot van een Frans hapje en drankje. Bewoonster Corrie Vlietman geeft een uitleg en een demonstratie over de Jeu de Boulesbaan. Ook kunt u een ijsje halen bij de IJsboetiek op de Zuiddijk. Komt u ook?
Meer weten over de jeu de boulesbaan
 
 
 
Opknappen steiger Prins Hendrikkade
procedures gestart, binnenkort ontwerp ter inzage
De huidige steiger aan de Prins Hendrikkade is tijdelijk. Als onderdeel van de herinrichting van de Prins Hendrikkade, wordt deze vervangen. Er komt een nieuwe aanlegsteiger die aantrekkelijk is voor bezoekers vanaf het water én voor de buurt. Het ontwerp is gedeeld met de klankbordgroep van buurtbewoners en ondernemers.

Om de benodigde omgevingsvergunning te kunnen verlenen, start de gemeente een procedure om af te wijken van het bestemmingplan ‘Zaandam Zuid’. Hierna wordt de vergunning aangekondigd in het Zaans Stadsblad en de Staatscourant. Dan liggen de plannen voor iedereen ter inzage en kunnen zienswijzen worden ingediend.
 
 
Samenwerking filmtheater De Fabriek en Café Fabriek
een belangrijke culturele functie in zaandam
Filmtheater de Fabriek en Café Fabriek gaan samenwerken. Er zijn afspraken over de samenwerking, de inrichting van het filmtheater, de rol van de horeca en de mogelijkheden voor gezamenlijk activiteiten.
‘Wij zijn blij met de afspraken’, zegt wethouder Cultuur Sanna Munnikendam. ‘De Fabriek heeft een belangrijke culturele functie in Zaandam. De positieve houding van de Fabriek en het café geven vertrouwen voor de toekomst.'
Meer weten
 
 
 
Wilhelminasluis acht maanden afgesloten
omleidingen en langere reistijd
Vanaf maandag 23 september is de Wilhelminasluis afgesloten voor alle verkeer. Dat duurt acht maanden. Tijdens de afsluiting gelden voor voetgangers, fietsers, auto’s en vrachtwagens andere routes. Houd daarom rekening met een langere reistijd.
Bekijk de kaarten met omleidingsroutes
 
 
MAAK.Centrum Oost
lees meer over maak.centrum oost
Aan de oostzijde van de Zaan, in het oude stadshart van Zaandam, zijn kansen om beter aan te sluiten bij het centrum van de stad. Het versterken van de kwaliteiten van dit gebied staat op de agenda van de gemeente als onderdeel van MAAK.Zaanstad. Doet u mee? U kunt ook zelf informatie over uw plannen voor de wijk delen in de Facebookgroep voor Centrum Oost.
Meer weten
 
 
MAAK.Zaanstad
lees meer over maak.zaanstad
Deze nieuwsbrief voor Centrum Oost komt voort uit het programma MAAK.Zaanstad. Dat heeft tot doel om samen met inwoners, organisaties, sportverenigingen en bedrijven te zorgen dat Zaanstad ook op de lange termijn een stad is waar mensen zich thuis voelen en met plezier wonen, werken en leren. Blijf op de hoogte via de website en social media
Meer weten
Zaanstad