Het laatste nieuws over MAAK.Centrum Oost Lees online
Nieuwsbrief MAAK.Centrum Oost
December 2019
13 december 2019
MAAK.Centrum Oost december: Wat is er nieuw in december? Met deze nieuwsbrief bent u op de hoogte van het laatste nieuws van de afgelopen maand in het gebied Centrum Oost. Deze maand: afsluiting Beatrixbrug, afscheid supervisor Sjoerd Soeters, jeu de boules op de Burcht en meer.
 
 
 
Beatrixbrug dicht
Update werkzaamheden wilhelminasluis
Vanaf zaterdag 11 januari gaat de Beatrixbrug dicht. De Beatrixbrug én de Wilhelminabrug zijn dan beide afgesloten voor al het verkeer tot eind juni 2020.

Meer weten over de omleidingen en tijdelijke oversteek voor fietsers en voetgangers tussen de Burcht en het Zaantheater? Klik naar de website of loop 16 december tussen 19.00 en 21.00 uur binnen bij het informatiecentrum Wilhelminasluis op Zuiddijk 39.
Meer weten
 
 
Projecten- en initiatievenkaart
van vernieuwing peperstraat tot jeu de boulesbaan
Het toekomstbeeld voor Centrum Oost is afgelopen voorjaar vastgesteld. Inmiddels zijn er diverse projecten en initiatieven gestart om dit gebied aan de oostzijde van de Zaan op te knappen. Benieuwd welke? Ze staan nu bij elkaar in een interactieve kaart!
Bekijk de kaart
 
 
Aanlegsteiger Prins Hendrikkade
u kunt nu reageren op de plannen
Benieuwd naar het ontwerp voor de nieuwe steiger bij de Prins Hendrikkade? Deze kunt u tot en met 15 januari bekijken in het Stadhuis. Bij de balie van de afdeling Vergunningen. Hier kunt u ook een zienswijze indienen bij de burgemeester en wethouders. Zo kan iedereen die dat wil op de ontwerpplannen reageren.
 
 
Gemeente neemt afscheid van supervisor Soeters
'Sjoerd Soeters gaf zaandam kleur en smoel'
Na zo’n twintig jaar neemt de gemeente afscheid van architect Sjoerd Soeters. Soeters begon in 2000 als ‘masterplanner’ van stadsvernieuwing Inverdan. Dat leverde een compleet vernieuwd stadscentrum op. Sinds 2003 was hij supervisor in het centrumgebied van Zaandam. Dit blijft hij tot april 2020. Zaanstad gaat op zoek naar een opvolger.
Meer weten
 
 
Speel een potje jeu de boules op de Burcht
en leen ballen bij café de schot!
Vorige maand is de jeu de boulesbaan op de Burcht feestelijk geopend. Trommel vrienden, familie en kennissen op en kom een potje spelen! Iedereen mag de baan gebruiken. Heeft u zelf geen setje ballen? Dan kunt u die lenen bij Café De Schot. Daar liggen ook setjes speciaal voor kinderen (gekleurde plastic ballen).
 
 
Huurders Peperstraat nog in gesprek met Accres
sociaal plan en informatiebijeenkomsten
De eigenaar van de Peperstraat, Accres Real Estate, is nog volop in gesprek met een vertegenwoordiging van huurders van de woningen die daar gesloopt gaan worden. Op de agenda van het overleg staat onder meer het sociaal plan, waarin wordt afgesproken hoe huurders worden geholpen bij het vinden en betrekken van een nieuwe woning, en ook wat ze daarbij zelf moeten doen.
Met meerdere o
ndernemers in de Peperstraat is intussen al overeenstemming. Nog niet met allemaal: sommigen zijn erg ongerust over hun toekomst en hebben juridisch advies ingewonnen. Accres is nog met alle partijen in gesprek. Begin 2020 worden nieuwe informatiebijeenkomsten gepland voor de huurders en buren. De plannen voor de nieuwbouw zijn ondertussen nog in ontwikkeling. Wil je op de hoogte blijven? Je kunt je aanmelden voor de nieuwsbrief Vernieuwing Peperstraat via de website.
Website Vernieuwing Peperstraat
 
 
Tussen Zuiddijk en Zaan
Buurtvereniging voor activiteiten
De buurtvereniging Tussen Zuiddijk en Zaan richt zich op bewoners en ondernemers in de buurt. Het voornaamste doel is bewoners en ondernemers samen activiteiten te laten bedenken en samen uit te voeren. En om bezoekers van buiten de buurt aan te trekken. Zoals met de jeu de boulesbaan op de Burcht!
Meer over Tussen Zuiddijk en Zaan
 
 
Wijkplatform Zaandam Zuid
Kom in contact met de wijk!
Wil je iets onder de aandacht brengen? Ben je op zoek naar een activiteit? Zoek je een winkel? Dat, en nog veel meer kan op het wijkplatform Zaandam Zuid.
Naar het wijkplatform
 
 
MAAK.Centrum Oost
lees meer over maak.centrum oost
Aan de oostzijde van de Zaan, in het oude stadshart van Zaandam, zijn kansen om beter aan te sluiten bij het centrum van de stad. Het versterken van de kwaliteiten van dit gebied staat op de agenda van de gemeente als onderdeel van MAAK.Zaanstad. Doet u mee? U kunt ook zelf informatie over uw plannen voor de wijk delen in de Facebook-groep voor Centrum Oost.
Meer weten
 
 
MAAK.Zaanstad
lees meer over maak.zaanstad
Deze nieuwsbrief voor Centrum Oost komt voort uit het programma MAAK.Zaanstad. Dat heeft tot doel om samen met inwoners, organisaties, sportverenigingen en bedrijven te zorgen dat Zaanstad ook op de lange termijn een stad is waar mensen zich thuis voelen en met plezier wonen, werken en leren. Blijf op de hoogte via de website en social media.
Meer weten
Zaanstad