Nieuwsbrief Centrum Oost Lees online
Denk mee over de toekomst
van Centrum Oost
Nieuws MAAK.Zaanstad Centrum Oost #8
17 mei 2018

MAAK.werkbijeenkomst op 22 mei

Op dinsdag 22 mei laten wij u zien wat onze uitgangspunten op dit moment zijn voor het gebied Centrum Oost. Welke stappen zijn er gezet sinds de vorige MAAK.bijeenkomst? En welke ontwikkelingen verwachten we in Centrum Oost op het gebied van toerisme, economie, duurzaamheid, zorg, veiligheid en verkeer? En hoe bereiden we ons daar goed op voor? Op 22 mei om 19.00 uur delen we hoe ver we zijn. Ook horen we graag of u hier aanvullingen op heeft. Lees verder op de site
 
 
 
 
Geen tijd op 22 mei? Reageren kan ook online
Lukt het niet om op 22 mei naar de bijeenkomst in de Oostzijderkerk te komen, maar wil je wel dat de gemeente je ideeën hoort? Dan kun je van 17  tot en met 28 mei ook online op de uitgangspunten reageren. Klik onderaan dit bericht op de knop om op het online participatieplatform van de gemeente Zaanstad te komen. Heb je een idee of initiatief waar je andere bewoners bij wil betrekken? Misschien is dan de facebookgroep een goed idee.
MAAK Centrum Oost
 
 
Ander pand aan de Peperstraat als ontmoetingsplek
Eerder vertelden we dat we het pand aan de Peperstraat 137-145 wilden gebruiken als ontmoetingsplek om in gesprek te gaan over de toekomst van Centrum Oost. Helaas bleek bij een controle dat een grote investering nodig is om het pand voor iedereen veilig te maken. Dat geld is nu niet beschikbaar. Voorlopig kunnen we wél terecht op een andere plek in het gebied: aan de Peperstraat 134A. Zien we je daar?
MAAK Centrum Oost
 
 
Klimaatverandering in Centrum Oost
Ons klimaat verandert. Zware buien komen vaker voor, er zijn langere periodes van droogte en de temperaturen stijgen. Het KNMI onderzocht voor Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en Gemeente Amsterdam de klimaatverandering in de regio Amsterdam. Dit is ook interessant voor Centrum Oost. Een paar feiten en cijfers uit het onderzoek:
  • Sinds 1950 steeg de gemiddelde temperatuur met 1,6 °C.
  • Een stijging tot 40 zomerse dagen wordt verwacht in 2085.
  • De hoeveelheid neerslag nam sinds 1901 toe met 25 procent.
Ook spannend: in Delft is zelfs een proeftuin tegen extreme stortbuien geopend.
MAAK Centrum Oost
 
 
Ga in gesprek met de gemeenteraad

De kersverse raadsleden gaan op vrijdag 25 mei naar MAAK.Zaanstad Zuid: de Achtersluispolder, het Hembrugterrein én naar Centrum Oost. Ze maken daar een wandeling en sluiten de excursie af met een borrel in het MAAKpand aan de Peperstraat 134A. Benieuwd naar hun indrukken van het gebied en van MAAK? Kom langs en ga met ze in gesprek. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar Symon de Vroom.

MAAK Centrum Oost
 
 
Spreekuur wijkagenten Zaandam
Joerie van Duijn en Anita Lenzen zijn de wijkagenten van Zaandam (Zuid). Zij houden om de week een inloopspreekuur, waar je zonder afspraak je vragen, problemen of vermoedens kunnen bespreken. De spreekuren zijn in Wijkcentrum Dirk Prins, A.G. Verbeekstraat 35, Zaandam (Zuid). De spreekuren zijn in alle even weken op donderdag van 10.00-12.00 uur: 17 mei, 31 mei, 14 juni, 28 juni en zo verder.
MAAK Centrum Oost
 
 
Studenten onderzoeken onveiligheid op straat
Toen we de gebiedsanalyse voor Centrum Oost maakten, hebben we samen geconstateerd dat niet iedereen het fijn vindt om ’s avonds over straat te gaan in het gebied. Verschillende plekken worden als onveilig ervaren. Studenten van de opleiding toegepaste psychologie van de Hogeschool van Amsterdam gaan daarom onderzoeken waardoor dit gevoel wordt veroorzaakt en wat mogelijke oplossingen zijn.
MAAK Centrum Oost
 
 
Over MAAK.Zaanstad
Deze nieuwsbrief voor Centrum Oost komt voort uit het programma MAAK.Zaanstad. Dat heeft tot doel om samen met inwoners, organisaties, sportverenigingen en bedrijven te zorgen dat Zaanstad ook op de lange termijn een stad is waar mensen zich thuis voelen en met plezier wonen, werken en leren. Op de hoogte blijven? Of zelf informatie over jouw plannen voor de wijk delen? Er is ook een Facebook-groep voor Centrum Oost.
Lees meer over MAAK.Zaanstad
 
Zaanstad