Onderwerp: Nieuwsbrief Tozo februari 2021 Lees online
Mogelijkheden voor ondernemers in coronatijden
Nieuwsbrief Tozo
2 februari 2021
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een uitkering of krediet heeft ontvangen (of heeft aangevraagd) in het kader van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo).
Met deze nieuwsbrief willen wij u informeren over de laatste ontwikkelingen. Maar ook over andere onderwerpen die interessant kunnen zijn voor zelfstandig ondernemers die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het voortzetten van hun bedrijf, of die zich juist willen oriënteren op een baan in loondienst.
 
Heroriëntatie
online bijeenkomsten
De Tozo is er om zelfstandig ondernemers te helpen de coronacrisis te overleven. Helaas lukt dat niet voor alle bedrijven. Denkt u na over een nieuw beroep of een nieuwe baan of omscholing? De gemeente gaat ook ondersteuning bieden om zelfstandig ondernemers te begeleiden naar een nieuwe (werkende) toekomst. Wilt u meer informatie of hier met iemand over van gedachten wisselen? U kunt dit aangeven via het aanmeldformulier op onze website. Een Tozo-consulent van de gemeente Zaanstad neemt dan contact met u op.

Online bijeenkomst 15 februari
De gemeente organiseert een online bijeenkomst voor Tozo-deelnemersmet vragen over hun onderneming en over heroriëntatie. We gaan met u in gesprek om te kijken wat u nodig heeft, krijgt u informatie en tips van deskundigen en kunt u met collega-ondernemers ervaringen uitwisselen. De bijeenkomst van 15 februari zit al vol. Maar bij voldoende belangstelling organiseren we een tweede sessie. Er is nog geen datum bekend. Heeft u belangstelling? Laat het ons weten via e-mail (zie knop hieronder). Dan krijgt u een uitnodiging.
Stuur een mail
Veelgestelde vragen
tonk en uitkering stopzetten
We krijgen veel vragen over de nieuwe Tonkregeling en over wie de Tozo-uitkering stopzet als de coronamaatregelen afschalen en uw onderneming weer open kan.

Wat is de Tonk-regeling?
Door de coronacrisis komen steeds meer huishoudens in financiële problemen. Het kabinet creëert daarom de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK). De gemeente voert de regeling uit.

Wanneer komt er meer informatie over de Tonk?
We zijn bezig met de voorbereidingen. Eind februari volgt meer informatie over hoe de Tonk kan worden aangevraagd en wat de voorwaarden zijn. 

Moet ik zelf mijn uitkering stopzetten?
Heeft u weer inkomsten als de coronamaatregelen versoepelen? Dan moet u zelf uw uitkering stopzetten. Dit gaat niet automatisch.
Meer over uitkering stopzetten
 
 
Interview met Jostien Langeberg van Onderneem Consultancy 
'wacht niet, maar trek aan de bel!'
Covid 19 houdt veel ondernemers in een wurggreep. Financiële problemen, de angst voor een faillissement. Bestaat mijn bedrijf na corona nog? Waar kan ik terecht voor hulp en wat kan ik zelf doen? Rijk en gemeente springen zoveel mogelijk financieel bij. Ook adviesbureau Onderneem Consultancy biedt ondernemers de helpende hand. Niet met geld, maar wel met andere vormen van ondersteuning en advies. Jostien Langeberg beantwoordt een aantal vragen.
Lees het interview
 
 
Workshops 'Werken in loondienst?'
Linkedin gebruiken voor betere zichtbaarheid
Eind november en begin december 2020 organiseerden wij samen met JobOn een serie workshops voor Zaanse Tozo’ers die de overstap naar een baan in loondienst overwegen. Zoals Esther Weyers en Felis Ferreira. Zij waren vooral enthousiast over de LinkedIn workshop. Hoe maak je jezelf beter zichtbaar op LinkedIn? Een van de tips was: zet emotie in. ‘Maak je profiel persoonlijk door bijvoorbeeld gericht emoticons in te zetten. Laat zien dat je verbaasd bent over iets, of juist heel enthousiast’, vertelt Esther Weyers, die al 26 jaar een nagelstudio heeft. 
Lees verder over de workshops
 
 
Wist u dat...
KVK zwaar weer routewijzer
Wilt u weten hoe uw onderneming ervoor staat? Zit u in zwaar weer en wilt u weten hoe u daaruit kunt komen? Met de KVK Zwaar weer Routewijzer analyseert u anoniem 4 aspecten van uw onderneming. Zo weet u vandaag al waar u aan toe bent. En kunt u uw financiële schade beperken. Op www.ondernemen.zaanstad.nl ziet u een overzicht van de (landelijke) regelingen. Voor meer informatie hierover en stappenplannen op maat kunt u ook bij de KVK terecht. Bel hiervoor gratis met experts via 0800 21 17.
De KVK Zwaar weer Routewijzer
 
 
Tozo-weetjes
Wat u moet weten over de tozo 3 en 4
Vermogenstoets Tozo 4 geschrapt
Voor de Tozo 4 zou het kabinet vanaf 1 april 2021 een vermogenstoets invoeren. Deze toets is geschrapt. Vanaf 1 april kunt u de Tozo 4 aanvragen. U ontvangt van ons in maart 2021 een mail waarin wij u verder informeren over Tozo 4.

Tozo 3 met terugwerkende kracht
Verder was Tozo 3 vanaf december 2020 niet met terugwerkende kracht aan te vragen. Vanaf 1 februari 2021 is dat wel mogelijk. De uitkering gaat dan in vanaf de 1e van de maand voorafgaand aan de maand waarin u de aanvraag doet. Vraagt u de uitkering bijvoorbeeld aan op 15 februari 2021? Dan ontvangt u vanaf 1 januari 2021 de Tozo 3.
Meer over de Tozo
Zaanstad
 

 
...